«Αλληλέγγυες μέρες»
Παρουσίαση της πλατφόρμας OpenStack
Τετάρτη, 9 Ιουλίου στις 19.00 στο INNOVATHENS
 

H Τοπική κοινότητα χρηστών OpenStack σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα(ΕΕΛ/ΛΑΚ), διοργανώνει την Τετάρτη 9 Ιουλίου και ώρα 19.00, στο INNOVATHENS, τον κόμβο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, εκδήλωση με τίτλο:

 
Παρουσίαση της πλατφόρμας OpenStack
 
Το OpenStack είναι πλατφόρμα ανοικτού κώδικα για τη διαχείριση υπολογιστικών συστημάτων νέφους (cloud computing). Είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες infrastructure as a service (IaaS) υποστηριζόμενη από περισσότερες από 200 εταιρίες του χώρου.
Η συγκέντρωση αποτελεί μέρος των αντίστοιχων εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται με αφορμή την τέταρτη επέτειο από την δημιουργία του έργου. Μέσα στον Ιούλιο διεξάγονται παγκοσμίως και ξεπερνούν τα 50 σε αριθμό με την υποστήριξη του OpenStack Foundation.
Η υποστήριξη που παρέχεται από το OpenStack Foundation απολαμβάνει μεγάλης εκτίμησης από την ελληνική τοπική κοινότητα και για την συγκεκριμένη εκδήλωση περιλαμβάνει χορηγία αναμνηστικών δώρων και ποτών.
 

Για την ΕΕΛ/ΛΑΚ: H μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (http://eellak.gr/, ΕΕΛ/ΛΑΚ)ιδρύθηκε το 2008 από 25 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Τεχνολογικά Ιδρύματα. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην προώθηση και ανάπτυξη του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Συνεργάζεται επίσης με τα Creative Commonsκαι είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA.
 
 
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.