Τα δύο που ξεκίνησαν χάλασαν στον δρόμο και το τρίτο έφτασε από τον Πύργο μετά από μία ώρα και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό

Το τραγικό περιστατικό του θανάτου του σκηνοθέτη του MEGA Γιάννη Κοτσώνη φέρνει και πάλι στην επιφάνεια το πρόβλημα της κατάστασης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Ηλείας και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδος.

Ο άτυχος σκηνοθέτης, σύμφωνα με τα όσα είπε ο φίλος του Γιώργος Καίσαρης, το μεσημέρι της Πέμπτης στον Ιonion Fm, χαροπάλευε και αδίκως οι δικοί του  περίμεναν να έρθει ένα ασθενοφόρο στην θάλασσα των Θινών στο Βαρθολομιό για να τον παραλάβει.

Το ένα ασθενοφόρο έβγαινε «νοκ- αουτ», πίσω από το άλλο. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο φίλος του εκλιπόντος, το ένα ασθενοφόρο που ξεκίνησε από την Βάρδα χάλασε στον δρόμο, το άλλο που ξεκίνησε από την Αμαλιάδα χάλασε επίσης, ενώ το τρίτο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε με μια ώρα καθυστέρηση από το νοσοκομείο Πύργου και χωρίς γιατρό, ή μηχάνημα απινιδωτή, παρότι υπήρξε ενημέρωση για καρδιακό επεισόδιο!

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να εκπνεύσει ο άτυχος σκηνοθέτης παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της ναυαγοσώστριας της παραλίας που όλο αυτό το διάστημα  προσπαθούσε με μαλάξεις και τεχνητές αναπνοές να τον κρατήσει στην ζωή,  μετά την ανακοπή καρδιάς που είχε υποστεί.

Με αφορμή το περιστατικό το θέμα – την επάνδρωση του ΕΚΒΑ με οχήματα και έμψυχο δυναμικό - φέρνει στην Βουλή ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΚΑΒ της 3ης Περιφέρειας έχει μόλις οχτώ ασθενοφόρα, τα τρία από τα οποία είναι εκτός λειτουργίας.