"Mυστικά" για να απολαύσετε την διαμονή σας!

Το Ναύπλιο είναι μόλις μιάμιση ώρα περίπου από την Πάτρα και την Αθήνα και με τους καινούργιους δρόμους το ταξίδι σας θα είναι άνετο και γρήγορο για να έρθετε στην πόλη μας. 

Για εσάς, που αναζητάτε τον καλύτερο τρόπο να περάσετε το ερχόμενο τριήμερο (Αγίου Πνεύματος) ξεχωρίσαμε έναν ελληνικό προορισμό μια ανάσα από την Πάτρα και βρήκαμε που θα πάτε εκεί, τι θα κάνετε, πού θα μείνετε  και πού θα φάτε. Και έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν δεν έχετε ακόμα κανονίσει τίποτα. Γι’αυτό θεωρούμαστε, άλλωστε, άνθρωποι του πνεύματος… 

Είναι μια μαγική πόλη και ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για Σαβατοκύριακα όλο το χρόνο, καλοκαιρινές διακοπές & φοιτητές κλασσικής ιστορίας.

Με την ρομαντική του ατμόσφαιρα και τα αξιοθέατα, συνδυασμένα με την εύκολη πρόσβαση στους αρχαιολογικούς χώρους για τους οποίους η Αργολίδα φημίζεται (Οι Μυκήνες και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου), το Ναύπλιο είναι ένας ελκυστικός προορισμός για πολλούς.

Οι παραλίες του, η Καραθώνα και η Αρβανιτιά είναι δημοφιλής για τους ανθρώπους όλων των ηλικιών που επισκέπτονται το Ναύπλιο.
Επισκεφθείτε τα μουσεία – το Αρχαιολογικό μουσείο, το Λαογραφικό Μουσείο, το Στρατιωτικό Μουσείο, το Μουσείο Κομπολογιού και το μουσείο Ούζου που στεγάζεται στο τοπικό αποστακτήριο ούζου.

Επισκεφτείτε τα κάστρα του Παλαμηδίου ψηλά στο λόφο πάνω από την πόλη, το Μπούρτζι στο λιμάνι και το κάστρο της Ακροναυπλίας.

Η Πλατεία Συντάγματος στην παλιά πόλη, όπου βρίσκεται το Ξένον, είναι το κέντρο της πόλης και στα στενά βρίσκονται ταβέρνες και μαγαζάκια με είδη δώρων. Μόλις έχετε επισκεφθεί το Ναύπλιο μία φορά είναι δύσκολο να μην επιστρέψετε για δεύτερη και τρίτη φορά!


Xenon Inn Cafe - Luxury Hotel!

Το Ξένον σας προσφέρει πολυτελείς διαμονή με δίκλινα δωμάτια και μια σουίτα σε μια από τις πιό ιστορικές πόλεις της Ελλάδας.

Σχεδιασμένο με γνώμονα την χαλάρωση τα δωμάτια είναι διακοσμημένα με φινετσάτα έπιπλα, ξύλινα πατώματα και ζωγραφισμένες οροφές που δίνουν στο χώρο μια μοντέρνα και παράλληλα παραδοσιακή ατμόσφαιρα.

Χρησιμοποιόντας υλικά από τη φύση και ορισμένες από τις πρωτότυπες πέτρες των δωματίων, το αποτέλεσμα πιστεύουμε οτι είναι εκθαμβωτικό.

Ο ξενώνας Ξένον είναι ένα ιστορικό κτίριο που αναπαλαιώθηκε ριζικά μέσα στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, σ’έναν επιτυχημένο συγκερασμό της αίγλης αλλοτινών εποχών με τη σύγχρονη διακοσμητική θεώρηση.

Απολαύστε το πρωινό που σας προσφέρεται στο Ξένον Καφέ, ιδανικό μέρος για να σχεδιάσετε την ημέρα σας στην πανέμορφη πόλη.


Χenon cafe

Το Ξένον Κafe, είναι στην καρδιά του Ναυπλίου στην Πλατεία Συντάγματος.  Βρίσκεται στην είσοδο του ξενοδοχείου Ξένον σε ανακαινισμένο ιστορικό κτίριο της πόλης.

Πέρα από καφέ και αναψυκτικά, το Ξένον Kafe σας προσφέρει πρωινό, snacks, και τους πιό λαχταριστούς λουκουμάδες (με μέλι ή σοκολάτα) που έχετε φάει ποτέ!

Το βράδυ απολαύστε ένα ποτό, αφού το καφέ γίνεται μπαρ με μουσική. Η φιλοσοφία για το καφέ ήταν να προσφέρουν μια υψηλή ποιότητας καφετέρια για να μπορέσετε να χαλαρώσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, μέσα ή έξω, χειμώνα καλοκαίρι…

Τα κατάφεραν!

XENON Cafe & Inn: 
Πλατεία Συντάγματος, Παλιό Ναύπλιο
Τηλ./Fax +30 27520 29333
Κιν.6977007271

[email protected]


Mεσάλι

Στην Μπουμπουλίνας 43 θα βρείτε το Μεσάλι! Ένα παραδοσιακό Ζαχαροπλαστείο - Αρτοποιείο το οποίο πρέπει να επισκεφθείτε πριν ξεκινήσετε εξόρμηση σε μουσεία και στην παλιά πόλη του Ναυπλίου!

Γαλακτομπούρεκο, λιχουδιές όπως μάφινς και τσουρεκάκια, διάφορα αλμυρά σνακ και πολλά άλλα που έχουν να σας προτείνουν οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί θα σας κρατήσουν χορτασμένο μέχρι το μεσημεριανό γεύμα!

Δεν είναι τυχαία πολυδιαφημισμένο σε όλη την Ελλάδα το Μεσάλι!


3Sixty

Ενα ultra σύγχρονο μπαρ-εστιατόριο στο Ναύπλιο με ζηλευτή κάβα και καλό φαγητό που βρίσκεται στη γωνία της Βιβλιοθήκης, εκεί που τελειώνει η πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου, σε έναν δρόμο παράλληλο με το μαρμάρινο πλακόστρωτο.

Από τα πιο stylish spots στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου, το 3Sixty είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Ξεχωρίζει για το μοντέρνο και elegant αισθητικής περιβάλλον του, την εντυπωσιακή μπάρα και την ενημερωμένη wine list.

Το εστιατόριο λειτουργεί από το πρωί, οπότε ο κατάλογος είναι φορτωμένος με πιάτα που μπορεί κανείς να απολαύσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σερβίρεται και πρωινό. Α

Μετά το ηλιοβασίλεμα, προτιμήστε το για τα super cocktails που συνοδεύονται ιδανικά από τις μουσικές επιλογές του dj. Το βράδυ έχει μια αξιοζήλευτη κάβα. Ο χώρος στον οποίο φυλάσσονται οι φιάλες είναι εντυπωσιακός. Υπάρχουν επιλογές από 18 αμπελώνες, οι οποίες έχουν επιλεχθεί με βάση την εντοπιότητα (πρόκειται κυρίως για αμπελώνες της Πελοποννήσου), ώστε να μπορέσουν οι τιμές να κρατηθούν χαμηλά. 

Καθημερινά: από τις 08.00

Από 18 ευρώ/άτομο, 2,50 ευρώ (freddo espresso), 6,50 ευρώ (ποτό), από 8 ευρώ (cocktail)

Κωλέττη 1 & Παπανικολάου, Παλιά Πόλη, Ναύπλιο

Τηλ. +30 27520 28068