Το Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Πατρών

Σημαντικό σεμινάριο ιστιοπλοΐας για θέματα ασφάλειας στη θάλασσα πραγματοποιεί το Σαββατοκύριακο ο Ναυτικός όμιλος Πατρών.

Ο  Ναυτικός Όμιλος Πατρών θα φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του περισσότερους από 40 ιστιοπλόους ανοικτής θαλάσσης από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας, κατά την διεξαγωγή του πολύ σημαντικού σεμιναρίου "OFFSHORE SPECIAL SURVIVAL TRAINING COURSE" κατά τις απαιτήσεις της  Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ISAF.

Το σεμινάριο διεξάγεται σε συνεργασία με τον Νορβηγικό νηογνώμονα και τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) και επιλέχθηκε από τους ανθρώπους του ιστιοπλοϊκού τμήματος του ΝΟΠ προκειμένου να δώσει το μήνυμα πως αυτό που προέχει στην θάλασσα, αλλά και στον αθλητισμό γενικότερα είναι η ασφάλεια.

Το σεμινάριο ασχολείται με θέματα ασφάλειας στην θάλασσα, καταστάσεις κινδύνου, Epirb, liferafts, ναυαγοσωστική κλπ. και θα έχει θεωρητική και πρακτική επιμόρφωση των συμμετεχόντων. Στο τέλος θα διεξαχθούν εξετάσεις προκειμένου να δοθούν πιστοποιήσεις επιτυχούς παρακολούθησης.

Η ώρα προσέλευσης για την έναρξη του σεμιναρίου είναι το Σάββατο στις 15.00.