Δυσκολίες και προβλήματα στον νέο φορέα υγείας με τα τηλεφωνικά κέντρα τις περισσότερες ώρες να μην λειτουργούν

Την ίδια ώρα που η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων συνεχίζεται, όχι μόνο στην Πάτρα, αλλά στον Πύργο και στο Αγρίνιο με τους πολίτες να παίρνουν τηλέφωνο για να κλείσουν ραντεβού και τα τηλεφωνικά κέντρα τις περισσότερες φορές να μην λειτουργού, την ίδια ώρα λοιπόν, το υπουργείο υγείας σκέφτεται να βάλει το «χαράτσι» στο ΠΕΔΥ και στα πολυιατρεία.

Ο ίδιος ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δεν αρνήθηκε ότι όλα πάνω σε αυτό τι θέμα είναι ανοικτά. Το «χαράτσι» που εφαρμόζεται ήδη στα Κέντρα Υγείας και στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων θα είναι στην τιμή των 5 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «χαράτσι» προβλέπεται στο σχετικό νόμο για το ΠΕΔΥ που ψηφίστηκε και εφαρμόζεται σταδιακά.  Από το χαράτσι αν επιβληθεί θα εξαιρεθούν οι ανασφάλιστοι και οι άποροι καθώς και κάποιες κατηγορίες βαρέως πασχόντων.

Όσο για τα τηλεφωνικά κέντρα που τις περισσότερες ώρες στα μεγάλα αστικά κέντρα  δεν λειτουργούν, ενώ στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας δεν έχουν ακόμα  καν« στηθεί»; Υπομονή. Το ΠΕΔΥ, όπως λένε τα στελέχη της υγείας, ακόμα μπουσουλάει. Υπομονή μέχρι να περπατήσει το ΠΕΔΥ…