Την συμπόρευσή του με τον Κώστα Χριστόπουλο και τη «Νέα Πόλη» στην εκλογική μάχη της 18ης Μαΐου αποφάσισε και ο δημοσιογράφος Γιώργος  Παπαδημητρακόπουλος.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια διετέλεσε ρεπόρτερ και παρουσιαστής ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό SuperB ενώ έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας. Το 2009 καθήλωσε όλη την Ελλάδα με την ανταπόκρισή του από την σεισμόπληκτη Λ' Ακουίλα για λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης, επιδεικνύοντας, παρά το νεαρό της ηλικίας του, τον επαγγελματισμό και το ταλέντο του. Στην διαδρομή του, έχει ακόμη συνεργαστεί με της εφημερίδες Πελοπόννησος, Ημέρα, 4η Εξουσία, Κόσμος κ.α. ενώ σήμερα έχει την πρώτη πρωινή δημοσιογραφική – πολιτική εκπομπή στο Ράδιο Γάμμα.

Ο Γιώργος Παπαδημητρακόπουλος επιδεικνύει ζωηρό ενδιαφέρον για τα κοινά, όντας μέλος της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης LIONS (ΑΡΕΘΑΣ ΠΑΤΡΕΥΣ) ενώ συχνά προσφέρει εθελοντικά την εργασία του σε ιδρύματα της πόλης.

Παράλληλα, σπουδάζει στην δραματική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ πάτρας αφού πρόκειται για ένα ανήσυχο πνεύμα ενώ έχει λάβει σεμινάρια στην υποκριτική και την ποίηση με σημαντικούς ανθρώπους της τέχνης τόσο Έλληνες όσο και Διεθνώς Αναγνωρισμένους.  Μεγάλη του αγάπη είναι το Πατρινό Καρναβάλι, στο οποίο συμμετέχει ανελλιπώς και παρουσίασε στην τηλεοπτική μετάδοση της ΕΡΤ το 2012, αλλά και για την τοπική τηλεόραση.

Το ενδιαφέρον του για την Τέχνη και τον Πολιτισμό έχει εκφραστεί με την συμμετοχή του στα ιστορικά Φεστιβάλ που διοργανώνονται στην Πάτρα, όπου και θέλησε να δώσει μια πιο φρέσκια μορφή με τις πρωτοποριακές ιδέες και τις προτάσεις του.

Ο Γιώργος Παπαδημητρακόπουλος δήλωσε για την συμμετοχή του στη «Νέα Πόλη»:

Ο κ. Κώστας Χριστόπουλος μου ανέλυσε το όραμά του. Οι απόψεις και οι στόχοι μας ταυτίζονται. Με κέρδισε. Στέκομαι λοιπόν στο πλευρό του. Στο πλευρό της Πάτρας. Στο πλευρό όλων σας. Θα είναι ένας δύσκολος, αλλά όμορφος αγώνας. Μας ενώνει η αγάπη μας για την πόλη και το ενδιαφέρον για τα κοινά. Γιατί τα κοινά είναι η ζωή μας.

Κατόπιν τούτου, ανακοινώνω και επίσημα την προσχώρησή μου στον συνδυασμό "Νέα Πόλη" του κ. Κώστα Χριστόπουλου και μπαίνω ενεργά στην μεγάλη μάχη. Μια μάχη που πρέπει να βγάλει έναν νικητή: Την Πάτρα μας. Το στολίδι μας. Την πρωτεύουσα της καρδιάς μας.