«Μια πολιτική διεκδίκηση των Περιφερειών πλέον δικαιώνεται. Το νέο Σ.Ε.Σ. 2014-2020 θα περιλαμβάνει χρήματα για τον πρωτογενή τομέα και θα τα διαχειρίζονται οι ίδιες οι Περιφέρειες. Φεύγοντας επιτέλους από τη λογική όπου τα ίδια τα Υπουργεία με τις δικές τους δομές σχεδίαζαν, διαχειρίζονταν, υλοποιούσαν και ήλεγχαν από την Αθήνα τον αγροτικό τομέα».

Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας εκφράζοντας την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την απόφαση να παραχωρηθεί η διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ στις ίδιες τις Περιφέρειες, με αντίστοιχη αύξηση του ποσοστού στο 35%, από το 27% του προηγούμενου ΕΣΠΑ.

«Αποτελεί σημαντικότατη κατάκτηση για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και για όλες τις Περιφέρειες της χώρας, καθώς πλέον ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του ΕΣΠΑ περνά σε αυτές. Πρόκειται για επιβράβευση των προσπαθειών μας που κατόρθωσαν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αυξήσουν κατακόρυφα την απορροφητικότητα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της εθνικής αλλά και της τοπικής μας οικονομίας».

Και κατέληξε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας: «Έτσι έχουμε αποφασίσει και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να δουλεύουμε για την Περιφέρειά μας, τον τόπο μας, τους πολίτες μας, τη Δυτική Ελλάδα».