Σκληρή ανακοίνωση της "Νέας Πόλης" κατά του Γιάννη Δημαρά

Σκληρή ανακοίνωση του Κώστα Χριστόπουλου και της «Νέας Πόλης» κατά του δημοτικού συνδυασμού του Γιάννη Δημαρά και γενικότερα της νυν δημοτικής αρχής. Αφορμή; Η… κίτρινη προπαγάνδα, όπως αναφέρει η "Νέα Πόλη", που εφαρμόζεται από την δημοτική αρχή κατά του κ. Χριστόπουλου. 

Η αναφορά της "Νέας Πόλης" γίνεται για την προεκλογική καταχώρηση του Γιάννη Δημαρα (απευθύνεται στον πολίτη της Πάτρας) η οποία αναφέρει τα εξής,  "φωτογραφίζοντας" τον Κώστα Χριστόπουλο: «Για τον επιχειρηματία υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων με τα 62 ακίνητα, 915 χιλιάδες ευρώ σε μετοχές και καταθέσεις και 450.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, όλα πάνε ... δεξιά.Τώρα η οικονομική ολιγαρχία της Πάτρας, θέλει να διοικήσει και την πόλη. Πριν αποφασίσεις σκέψου: Ο Δήμος δεν είναι εταιρεία. Τι σχέση έχεις εσύ με το οικονομικό κατεστημένο;»

 Στην ανακοίνωση του Κώστα Χριστόπουλου τονίζονται μεταξύ άλλων τα εξής:  «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται...Ο απερχόμενος δήμαρχος Πατρέων «διδάσκει» για άλλη μια φορά ήθος και πολιτικό πολιτισμό. Καταφεύγει σε «κίτρινη» προπαγάνδα για να χτυπήσει πολιτικά και προσωπικά τον Κώστα Χριστόπουλο και τη «Νέα Πόλη». Δεν έχει όμως καν το θάρρος να αναφερθεί ονομαστικά στον υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων και αρκείται σε μισόλογα και υπαινιγμούς για λόγους εντυπωσιασμού, προκειμένου να λασπολογήσει σε βάρος ενός ανθρώπου καταξιωμένου επαγγελματικά και κοινωνικά.

Οι Πατρινοί όμως έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Δυστυχώς για τον κ. Δημαρά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Οι συμπολίτες μας του έδωσαν την ευκαιρία που ζητούσε πριν από τρεισήμισι χρόνια κι αυτός την ξόδεψε φτηνά. Ο άνθρωπος που απειλούσε την δημοτική του ομάδα με παραίτηση από τους πρώτους μήνες της θητείας του, τώρα θέλει να γαντζωθεί από τον δημαρχιακό θώκο, και δεν το κάνει «για την Πάτρα», αλλά για τον εαυτό του».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Οι πολίτες της Πάτρας έχουν αποφασίσει ότι θέλουν για Δήμαρχο ένα πρόσωπο που θα βάζει το «εμείς» πάνω από το «εγώ».
Ο κ. Δημαράς δεν ανήκει σε καμιά από τις προαναφερόμενες κατηγορίες αυτοδιοικητικών παραγόντων. Γι’ αυτό και σε λίγες εβδομάδες θα επιστρέψει, με τη σύμφωνη γνώμη των πολιτών, εκεί που ανήκει: Στην πολιτική λησμονιά...».

Γ. Δημαράς: "Πάμπλουτος και στα λόγια ο Κ. Χριστόπουλος"

H απάντηση του Γιάννη Δημαρά στην ανακοίνωση του Κώστα Χριστόπουλου έχει ως εξής: «Πάμπλουτος και στα λόγια ο κ. Κώστας Χριστόπουλος, εξέδωσε μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση, στην οποία του …διέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας.

Αρχή άνδρα δείκνυσι.  Και η θητεία του Γιάννη Δημαρά στο δημαρχιακό αξίωμα απέδειξε το ήθος του, όταν παρέλαβε έναν καταχρεωμένο Δήμο και τον ξεχρέωσε μέσα σε μόλις 3,5 χρόνια, σεβόμενος και το τελευταίο ευρώ του Πατρινού δημότη.

Επειδή ο κ. Χριστόπουλος έχει παρελθόν στα δημοτικά πράγματα ως Αντιδήμαρχος, ας μας απαριθμήσει τα πεπραγμένα του και ειδικώς αυτά που συνηγορούν για το δικό του ήθος».