Στην πρόσληψη 155 εποχικά εργαζομένων προχωρά άμεσα η ΕΥΔΑΠ για την κάλυψη των αναγκών της σε εποχικό προσωπικό μέσα στο 2014. Η προκήρυξη βρίσκεται ήδη στα γραφεία του ΑΣΕΠ για έγκριση, ενώ οι θέσεις που θα καλυφθούν κατανέμονται σε τρεις ειδικότητες ως εξής:

  • ΥΕ Εργατών, 80 θέσεις,
  • ΔΕ Καταμετρητών, 50 θέσεις, και
  • ΔΕ Οδηγών, 25 θέσεις.

Οι θέσεις αφορούν απασχόληση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών. Οι υποψήφιοι καταμετρητές θα πρέπει να διαθέτουν οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εσωτερικού ή άλλο ισότιμο τίτλο του εξωτερικού, ανεξαρτήτως ειδικότητας, ενώ οι υποψήφιοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης θα πρέπει να προσκομίσουν μόνον απολυτήριο τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Οσο για τους οδηγούς που θα προσληφθούν, θα πρέπει να διαθέτουν διπλώματα επαγγελματικής κατάρτισης ΙΕΚ ή πτυχίο Α' ή Β' κύκλου σπουδών ή απολυτήριους τίτλους ΕΠΑΛ, αλλά και άδειες οδήγησης αυτοκινήτου Γ' και Δ' κατηγορίας.

Για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι κατηγορίας ΔΕ θα πρέπει όπως αναφέρει το ethnos να έχουν συμπληρώσει το 21ο και να μην υπερβαίνουν το 35ο έτος της ηλικίας, ενώ οι υποψήφιοι κατηγορίας ΥΕ θα πρέπει να έχουν ηλικία από 19 έως και 50 ετών.

Η μοριοδότηση των υποψηφίων θα βασιστεί και στα κοινωνικά κριτήρια που θέτει το ΑΣΕΠ, μεταξύ των οποίων ο χρόνος ανεργίας, η οικογενειακή κατάσταση, η ιδιότητα του υποψηφίου ως μέλους πολύτεκνης ή μονογονεϊκής οικογένειας, ο αριθμός των ανήλικων τέκνων και η εντοπιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός για 120 θέσεις εποχικού προσωπικού στην ΕΥΔΑΠ διεξήχθη τον περασμένο Οκτώβριο με πιθανότητες επιτυχίας 30 προς ένα, καθώς ο αριθμός των αιτήσεων άγγιξε τις 3.617.

Ηταν ο πρώτος διαγωνισμός ύστερα από μια μακρά χρονική περίοδο -από το 2009, που διεξήχθη ο τελευταίος διαγωνισμός για μόνιμο προσωπικό- κατά την οποία η Επιχείρηση δεν πραγματοποίησε καμία πρόσληψη.