Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή επιστροφή των εκδρομέων στις πόλεις μετά την έξοδο για το Πάσχα.


Μπορεί, σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, να μην ισχύουν έκτακτα μέτρα στις εθνικές οδούς αλλά τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πασχα η ΕΛΑΣ προχωρά στην εφαρμογή ειδικού σχεδιασμού με ενισχυμένη παρουσία κατά μήκος των εθνικών οδών προκειμένου να επέμβει όπου και αν χρειαστεί.

Τη Δευτέρα του Πάσχα θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών ωφέλιμου βάρους άνω του 1,5 τόνου από τις 3 μετά το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ σε τμήματα των εθνικών οδών στο ρεύμα εισόδου.

Αναλυτικά τα τμήματα των εθνικών οδών για τα οποία ισχύει το μέτρο είναι: 

Στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
Στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών-Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Αντίστοιχο μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή και την Τρίτη του Πάσχα από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.