Αστατο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες αλλά και περιόδους ηλιοφάνειας κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο, περιμένουμε την Μ. Παρασκευή 18 Απριλίου 2014. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπειρωτικής Ελλάδας ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 20 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 7 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 11 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και τοπικά στα νότια μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, περιμένουμε την Μ. Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις από το απόγευμα.

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές το πρωί και το βράδυ, περιμένουμε την Μ. Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.