Συνελήφθησαν σήμερα (17-4-2014) το πρωί, στον Πύργο Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 59 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της εμπορίας και κατοχής εκρηκτικών υλών. 

Πιο συγκεκριμένα, σε σωματικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, στον 25χρονο, βρήκαν στην κατοχή του δύο πλαστικές συσκευασίες πυρίτιδας συνολικού βάρους 500 γραμμαρίων και 1,6 μέτρα βραδύκαυστο φιτίλι, τα οποία και κατέσχεσαν. 

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι, ο 25χρονος είχε αγοράσει την εκρηκτική ύλη και το βραδύκαυστο φιτίλι, από το κατάστημα του 59χρονου στον Πύργο, προκειμένου να κατασκευάσει αυτοσχέδια πυροτεχνήματα. 

Σε έρευνα που ακολούθησε, στο κατάστημα του 59χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμα σαράντα τρεις σακούλες με πυρίτιδα, συνολικού βάρους έντεκα κιλών και 148 μέτρα περίπου βραδύκαυστο φιτίλι. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας. Την προανάκριση και την έρευνα ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.