Στη δημοσιότητα έδωσε ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας την πρόταση που τον Απρίλιο του 2012 είχε παραδώσει στον δήμαρχο Πατρέων για την αξιοποίηση της Πλαζ.

Η πρόταση του Συλλόγου έχει ως εξής:

"Κύριε Δήμαρχε,

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή μας προ δεκαημέρου, και την πραγματικά εντυπωσιακή εκ μέρους σας πρωτοβουλία και πρόταση για την ανάπτυξη και αξιοποίηση του χώρου του πρώην κάμπινγκ του Ε.Ο.Τ., βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλω εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως - μετά την συνάντησή μας στις 19 Απριλίου - ότι η πρότασή σας για ανάπτυξη δράσεων ήπιας μορφής υπηρεσιών από τον χώρο της Εστίασης και της Αναψυχής στο χώρο του κάμπινγκ της Αγυιάς έτυχε πλήρους υποστήριξης από όλα τα μέλη που παραβρέθηκαν στα γραφεία του συλλόγου μας.

Συγκεκριμένα:

Δόθηκε η εντολή στο προεδρείο του συλλόγου να προχωρήσει άμεσα στην διερεύνηση και στην σύνταξη μελέτης αξιοποίησης του χώρου με την δημιουργία μονάδων εστιατορίου – παραδοσιακής ταβέρνας (με τοπικά και Ελληνικά προϊόντα), παραδοσιακού καφενείου, αναψυκτηρίου και περιπτέρου με είδη απαραίτητα για την εξυπηρέτηση των πολιτών που θα επισκεφτεί τον χώρο του κάμπινγκ.

Αμέσως προχωρήσαμε σε σύσκεψη με τον νομικό συνεργάτη του συλλόγου κον Παπαπαναγιωτάκη καθώς και με τον οικονομοτεχνικό κον Λαμπρογιάννη για να ιδρύσουμε πολυμετοχική εταιρία, απαρτιζόμενη από έμπειρα μέλη του συλλόγου – επαγγελματίες του κλάδου μας, ώστε ηπρότασή σας να είναι άμεσα υλοποιήσιμη και βιώσιμη.

Κύριε Δήμαρχε,

Πάγια θέση του συλλόγου μας είναι η αξιοποίηση του χώρου του κάμπινγκ της Αγυιάς, με ήπιες μορφές δράσης, από τοπικές επιχειρήσεις, με λαϊκές τιμολογήσεις των υπηρεσιών και των προϊόντων που θα προσφέρονται, να είναι φιλόξενη και προσιτή για όλο το κοινό. Η αξιοποίηση αυτή από πλευράς μας, με την εμπειρία στον χώρο της Εστίασης, σεβόμενοι το περιβάλλον και το φυσικό κάλος του χώρου, σεβόμενοι τον πολίτη, θα προσφέρει:

  • Εύκολη μετακίνηση και οικονομική λύση στους πολίτες της πόλης μας και τις ευρύτερης περιοχής για τις θερινές τους διακοπές και όχι μόνο, καθώς εκτιμούμε ότι δεν υπάρχουν τα οικονομικά περιθώρια πλέον για μακρινές μετακινήσεις.
  • Τοπική & οικονομική ανάπτυξη, καθώς μεγάλος αριθμός πολιτών θα προτιμήσει να καταναλώσει προϊόντα και υπηρεσίες εντός των ορίων τις πόλης μας, εξαιτίας της δικής σας πρωτοβουλίας για την αξιοποίηση αυτού του μεγάλου κληροδοτήματος που έχει η περιοχή μας. Επιπλέον δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις –προμηθευτές μας και κατασκευαστές μας θα κινηθούν οικονομικά με την δημιουργία ενός τόσο μεγάλου για την περιοχή μας έργου, όπως η κατασκευή και λειτουργία μονάδων εστίασης και αναψυχής.
  • Δημιουργία δεκάδων θέσεων εργασίας σε αυτή την κρίσιμη εποχή που διανύουμε, με τα ποσοστά των ανέργων –κυρίως των νέων - βρίσκονται σε τρομακτικά και δυσθεώρητα ποσοστά.
  • Παράλληλες δράσεις όπως:
  • Αθλητικές δραστηριότητες, (βόλεϊ, τένις, τζόκινγκ, σκέιτμπορντ, κολύμβηση κτλ)
  • Ασφαλής χώρος για τους μικρά παιδιά (παιδική χαρά, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής κτλ)
  • Πολιτιστικές εκδηλώσεις (συναυλιακές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας – ζωγραφικής κτλ)
  • Μόνιμες εκθέσεις (τοπικών προϊόντων κρασιού –ποτών –τροφίμων –καρναβαλιού).
  • Οικονομικό και ανταποδοτικό όφελος στα ταμεία του δήμου, καθώς το κόστος συντήρησης (πρασίνου, κτηρίων και εγκαταστάσεων, καθαριότητας) και φύλαξης του χώρου.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Κύριε Δήμαρχε,

Το επιχειρηματικό σχέδιό μας έχει ως εξής:

ü Λειτουργία εστιατορίου –παραδοσιακής ταβέρνας, με ελληνική κουζίνα και χρήση ελληνικών πρώτων υλών (τόνωση της τοπικής αγοράς), με πολύ χαμηλές τιμές, ώστε να είναι προσιτές σε όλο το φάσμα των καταναλωτών.

Ενδεικτικά προϊόντα: (γαύρος, σαρδέλα, καλαμαράκια, παστίτσιο, μουσακάς, γεμιστά, σουβλάκια, χωριάτικη σαλάτα κτο)

ü Λειτουργία παραδοσιακού καφενείου.

ü Λειτουργία Αναψυκτηρίου, για τους λουόμενους.

Ενδεικτικά προϊόντα: (αναψυκτικά, καφέδες, ποτά)

ü Λειτουργία περιπτέρου – μίνι μάρκετ , για τα είδη πρώτης ανάγκης για τους επισκέπτες.

Ενδεικτικά προϊόντα: (τσιγάρα, είδη παραλίας, περιοδικά, εφημερίδες, ζαχαρώδη κτο)

ü Δημιουργία Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής για τους μικρούς.

Ενδεικτικά αναφέρουμε: (τετράτροχα με ηλεκτροκίνηση αυτοκινητάκια και ποδηλατάκια, σήμανση και οριοθέτηση).

ü Δημιουργία εξέδρας Ναυαγοσώστη και μόνιμη κάλυψη της θέσης με πτυχιούχο ναυαγοσώστη.

ü Δημιουργία και υποδομή σταθμού Α’ βοηθειών. Κάλυψη της θέσης αυτής με προσωπικό από τον Ερυθρό Σταυρό.

ü Περίφραξη του χώρου, για τον έλεγχο, την φύλαξη και την αποφυγή βανδαλισμών και κλοπών των επισκεπτών και των εγκαταστάσεων. Ειδική είσοδος με αντίτιμο 2 € (εξαιρούνται οι ανήλικοι), το οποίο θα αφαιρείται από την κατανάλωση οποιουδήποτε προϊόντος. (ανασταλτικός παράγοντας «επιτηδείων» επισκεπτών. Check in – check out οχημάτων τροφοδοσίας και ειδικών οχημάτων.

ü Δημιουργία γηπέδων, mini soccer, Βόλεϊ, τένις.

ü Δημιουργία πίστας Σκέιτμπορντ, χρόνιο αίτημα των «πιτσιρικάδων» της πόλης μας που δυστυχώς αθλούνται υπό άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες στις πλατείες της πόλης μας.

ü Δημιουργία μόνιμης έκθεσης και πώλησης τοπικών προϊόντων με την συμμετοχή και συνεργασία των τοπικών επιχειρήσεων.

ΠΑΡΟΧΕΣ:

Κύριε Δήμαρχε,

Επιπλέον σκοπός μας είναι η συμμετοχή μας στην στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων της πόλης μας. Με την συνεργασία μας θα παρέχουμε:

Α) δωρεάν ένα αναψυκτικό ή ένα καφέ μαζί με ένα τοστ σε κάθε μέλος από τα Κ.ΑΠ.Η.

Β) Ειδική τιμολόγηση στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. (Α.με.Α., άποροι, και σε κάθε μαθητή της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όταν βρίσκονται σε σχολική εκδρομή).

Σε συνεργασία με την δημοτική αρχή, προτείνουμε την κάρτα «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» για τα μέλη των παραπάνω ομάδων, ώστε να παράγουμε & κοινωνικό έργο, στον δοκιμαζόμενο από την κρίση πολίτη της πόλης μας.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ.

Κύριε Δήμαρχε,

Αν και εφόσον δεχτείτε τις προτάσεις μας, σας ενημερώνουμε ότι:

  • Εντός προθεσμίας 5 εργάσιμων ημερών θα έχει ιδρυθεί η πολυμετοχική εταιρία (δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος και συμμετοχής) που θα συμμετέχουν αμιγώς επαγγελματίες – μέλη του συλλόγου Εστίασης & Αναψυχής με τους εξής όρους:

Α) να είναι μέλη του Συλλογικού μας Οργάνου έως την ημερομηνία πρόσκλησης ενδιαφέροντος συμμετοχής.

Β) να έχουν επαγγελματική δραστηριότητα και εμπειρία τουλάχιστον 3 έτη.

Γ) να έχουν Φορολογική Ασφαλιστική και Δημοτική Ενημερότητα.

  • Εντός προθεσμίας 30 ημερών από την σύμβαση ανάθεσης του έργου με την Δημοτική Αρχή θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν πλήρως οι μονάδες και οι εγκαταστάσεις που σας περιγράφουμε, με την προϋπόθεση ότι θα συμβάλουν και οι υπηρεσίες σας τάχιστα για την έκδοση των απαιτούμενων αδειών ίδρυσης και λειτουργίας.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ:

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι αυτή που θα δεσμεύει την εταιρία μας να αποχωρήσει από τις εγκαταστάσεις και από τον χώρο του κάμπινγκ της Αγυιάς, όταν η Δημοτική Αρχή εντάξει το έργο σε αναπτυξιακά προγράμματα. Η καταγγελία της σύμβασης παραχώρησης θα πρέπει να γίνει εγγράφως όπως ο νόμος ορίζει, και εντός προθεσμίας 10 ημερών από την έναρξη των εργασιών.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:

Κύριε Δήμαρχε,

Επειδή χρόνια τώρα οι υπηρεσίες του Δήμου και το προσωπικό του ασχολούνται και συντηρούν τον χώρο, απαιτείται κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας – τουλάχιστον – να συνεργαστούν με την εταιρία μας και τους τεχνικούς μας, προσφέροντας:

Α) την γνώση των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων (που και πως είναι συνδεδεμένα τα δίκτυα)

Β) συμμετοχή του μηχανικού εξοπλισμού του Δήμου (σάρωθρα, κοπτικά μηχανήματα, φορτηγά κλπ, τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας)

ΕΠΙΛΟΓΟΣ:

Κύριε Δήμαρχε,

φιλοδοξούμε να συμμετέχουμε ενεργά με κάθε ενέργεια, ώστε να συνεισφέρουμε κοινωνικά και οικονομικά στην ανάπτυξη αυτής της πόλης. Με την πρότασή σας αυτή, θέλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε πρώτα ενεργοί πολίτες και έπειτα επαγγελματίες. Σας συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία σας και σας υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να «χτίσουμε» και να διασφαλίσουμε την σχέση εμπιστοσύνης που μας δείξατε.

Με τιμή

Ο πρόεδρος

Ιωάννης Σταυρόπουλος"