Στον διαγωνισμό Eurocharity.gr για την χρηματοδότηση της δημιουργίας Συμβουλευτικού Κέντρου στήριξης και ψυχαγωγίας συμμετέχει η Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας. Με την δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου τα Άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας θα μπορέσουν να αναπτύξουν νέες δραστηριότητες.

Το νυν γραφείο της ΕΕΑΣΚΠ είναι μόλις 22 τ. μ.. Καθίσταται έτσι αδύνατο να λειτουργήσουν όλες οι δραστηριότητες που προγραμματίζονται για τα μέλη της και να δοθούν οι δυνατότητες να καλλιεργηθούν σχέσεις αλληλεγγύης και διάφορες ικανότητες που διαθέτουν τα ΑμΣΚΠ, απαραίτητες για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Στην περιοχή των Πατρών είναι το μοναδικό Πρόγραμμα από φορέα ΜΚΟ και το διοικητικό συμβούλιο του φορέα παρακαλεί τα μέλη, τους  φίλους και τους συμπολίτες να υποστηρίξουν την κίνηση τους, δίνοντας την ψήφο τους στην ΕΕΑΣΚΠ, στον διαγωνισμό της Eurocharity http://polls.eurocharity.gr/index.php?pi=3&di=132759&st=ydff .

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΕΑΣΚΠ «μόνο έτσι θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το μεγαλόπνοο σχέδιο δράσης του Σωματείου». Η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των προγραμμάτων ΜΚΟ προς Χρηματοδότηση για το έτος 2012,  θα διαρκέσει από 15 Οκτωβρίου 2012 μέχρι 23 Νοεμβρίου 2012.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά στο ιστολόγιο της ΕΕΑΣΚΠ : http://eenosims.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3670.html.